patmosweb330

elin330

aegeanlab

Διευκρινήσεις σε δημοσίευμα της ΠΑΤΜΙΑΚΗΣ

H εφημερίδα Πατμιακά Χρονικά οφείλει να διευκρινίσει τα παρακάτω   στην δημοσιευμένη επιστολή στην ΠΑΤΜΙΑΚΗ εφημερίδα του Συλλόγου Πατμίων   Ο ΞΑΝΘΟΣ, την οποία έστειλε ο πρόεδρος Βασίλης Κωνσταντάς και ο γραμματέας Μανώλης Δρίτσας του Συλλόγου Πατμίων της Νέας Υόρκης Αμερικής

 στην κυρία Μουλιάτη Σμαράγδα εκδότη και δημοσιογράφο, γιατί δημοσιεύεται  μόνο η επιστολή και δεν διευκρινίζονται οι  λόγοι  που εστάλη αυτή η επιστολή, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο λάθος εντυπώσεις για την κυρία Μουλιάτη.

 Η Επιστολή αυτή εστάλη αρχικά με fax στην κ. Μουλιάτη στις 15 Ιουνίου 2010  και δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΠΑΤΜΙΑΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ Νο 106 με το παρακάτω σχόλιο:

"Η διαμαρτυρία του συλλόγου, αφορά σε υβριστικό EMAIL που έστειλαν "δήθεν Πάτμιοι της Διασποράς Αμερικής και Αυστραλίας" για την πρόεδρο, τον γραμματέα της ένωσης Ξενοδόχων   επειδή   έστειλαν ευχαριστήριο στον   επενδυτή του Patmos aktis,για την πρωτοβουλία και την προσπάθεια του να εντάξει τον Γροίκο της Πάτμου στους ομορφότερους κόλπους του κόσμου.  Γι αυτό είχαμε αναφερθεί στο editorial της εφημερίδας Νο 105 ΄(ΜΑΙΟΣ 2010) με τίτλο «Μαφιόζικα και αταίριαστα» το οποίο και διάβασαν."

Εκεί αναφέραμε ότι οι συντάκτες του υβριστικού email αποκλείεται να είναι Πάτμιοι της διασποράς. Και όπως απεδείχθη  δεν ήταν. Διότι μόλις το διάβασαν μας έστειλαν   επιστολή   ο πρόεδρος και ο γραμματέας του συλλόγου Πατμίων της Αμερικής ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ: Ήταν παρατρεχάμενοι "Πάτμιοι της Διασποράς".

Η Εφημερίδα ΠΑΤΜΙΑΚΗ από παράλειψη πιστεύουμε,  δημοσιεύει μόνο την επιστολή που μας έστειλαν οι Πάτμιοι της Αμερικής, αλλά δεν διευκρινίζει γιατί μας την έστειλαν . Οφείλουμε να το διευκρινίσουμε γιατί δημιουργήθηκαν οι εντυπώσεις, ότι η κυρία Μουλιάτη έστειλε email ,  εναντίον των αποδήμων Πατμίων της Αμερικής.

Παρακάτω δημοσιεύουμε ξανά το editorial, την επιστολή και το σχόλιο που κάναμε όταν τη δημοσιεύσαμε.

  Το editorial του Εκδότη.

Μαφιόζικα και αταίριαστα!   Ανώνυμα e-mail καλυμμένα πίσω από περίεργες διαδρομές και μεθόδους,   στέλνονται σε διάφορους αποδέκτες, ή κυκλοφορούν από χέρι σε χέρι.

Κατηγορούν με μειωτικούς   υβριστικούς και απειλητικούς χαρακτηρισμούς, συμπατριώτες μας εκπροσώπους της Ένωσης Ξενοδόχων,   την πρόεδρο και τον γραμματέα της,   καλυμμένοι πίσω από τον τίτλο: ΟΙ ΠΑΤΜΙΟΙ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ χωρίς υπογραφή και ονόματα. Τους κατηγορούν διότι ευχαρίστησαν με επιστολή τους, τον νέο επενδυτή του PATMOS AKTIS που προσπάθησε και τα κατάφερε, να εντάξει στον οργανισμό με τους ομορφότερους κόλπους στον κόσμο τον κόλπο του ΓΡΟΙΚΟΥ.

Κατηγορούν   τον επενδυτή οι «γκαιμπελιστές»,   ότι κάνει έγκλημα στο Γροίκο, όταν   με νόμιμες διαδικασίες και πολύ αγάπη για το νησί της Πάτμου, φτιάχνει πεντάστερο ξενοδοχείο που θα καλύψει μια συγκεκριμένη ανώτερη ομάδα κοινού που δεν ερχόταν στην Πάτμο, ή διέμενε στις of f shore της Χώρας και στα ενοικιαζόμενα δια της φιλικής οδού,   αρχοντικά. Οι ΠΑΤΜΙΟΙ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ, αν υπήρχαν σαν λόμπυ ή σύλλογος, δεν θα χρησιμοποιούσαν ποτέ τέτοιο υβριστικό λεξιλόγιο.

Αν υπήρχαν, δεν θα κατασκεύαζαν email με περίεργες και σκοτεινές διαδρομές για να μην εντοπίζονται, αλλά θα υπέγραφαν με παρρησία.  

Αν υπήρχαν, θα ενδιαφερόντουσαν για τα πραγματικά περιβαλλοντικά και άλλα προβλήματα του νησιού.

Οι μαϊμούδες ΠΑΤΜΙΟΙ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ, μάλλον είναι «κάποιοι έλληνες της διασποράς» που ήρθαν να «χρησιμοποιήσουν» την Πάτμο, ισοπεδώνοντας τα ήθη και τον πολιτισμό της, στηρίζοντας όταν βρίσκουν εμπόδια στα σχέδια τους. Θα ήταν απογοητευτικό αν τους στηρίζουν και Πάτμιοι για διάφορους λόγους.

Δεν ταιριάζουν στο νησί μας τέτοια σκοτεινά πράγματα!                                                                      Σμαράγδα Μουλιάτη-Σταμπούλη

Στις 15 Ιουνίου ήρθε η επίστολή  των πραγματικών αποδήμων που δημοσιεύτηκε στο επόμενο φύλλο Νο 106 με τίτλο Διαμαρτυρία των αληθινών Πατμίων της Διασποράς για τους καπηλευτές τους.

 ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς την Πατμιακήν εφημερίδα «Πατμιακά Χρονικά» Κυρία Σμαράγδα Μουλιάτη εκδότρια εφημερίδος

Ελάβομεν την από ημερομηνία 20 Μαΐου 2010 εφημερίδα, την οποίαν και μετά προσοχής αναγνώσαμεν.

Βεβαιούμεν, ο πρόεδρος κύριος Βασίλης Κωνσταντάς και όλα τα μέλη του Δ.Σ του συλλόγου Πατμίων Νέας Υόρκης Εμμανουήλ Ξάνθος ο Φιλικός, ότι αισθανόμεθα εν προκειμένω έντονον την ανάγκην να εκφράσομε την διαμαρτυρίαν διά το ανεπίτρεπτον και προσβλητικόν email από τους αποδήμους και να σας διαβεβαιώσομεν ότι οι Πάτμιοι της Αμερικής ουδεμίαν σχέσιν έχουν με αυτό το κείμενο.

Σας παρακαλούμε θερμά όπως δημοσιεύσετε στο επόμενο φύλλο της εφημερίδας σας αυτήν την διαβεβαίωσιν και διαμαρτυρίαν του συλλόγου μας.

Υπογράφουν  Ο Πρόεδρος Βασίλειος Κωνσταντάς και ο γραμματέας Εμμανουήλ Δρίτσας.

Ο κ. Κωνσταντάς το καλοκαίρι που ήρθε στην Πάτμο μας επισκέφθηκε με τον κ. Μάνώλη Δρίτσα και θυμηθήκαμε ξανά την καπηλεία από τους παρατρεχάμενους Πάτμιους που είχαν υποστεί.

Αυτά προς διευκρίνηση και μόνο.