patmosweb330

elin330

aegeanlab

like us on facebook

Αναζήτηση

dimotikos

Δείτε επίσης

patmosnewsbanner01

PATMOS RADIO 91

Έντυπα

1111

Πρωτοσέλιδα


 

Μηνύματα από το Αγαθονήσι για αδιαπραγμάτευτη ελληνικότητα από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

3204

Ξαφνικά το ακριτικό Αγαθονήσι έγινε το σύμβολο της απαραβίαστης ελληνικότητας των συνόρων μας. Η επίσκεψη του προέδρου της Δημοκρατίας την ημέρα των Θεοφανείων αυτό το σύμβολο θέλησε να αναδείξει και να μεταφέρει με τον αέρα του Αιγαίου στα παράλια της Τουρκίας το ηχηρό μήνυμα της απαραβίαστης ελληνικότητας των νησιών μας.

Γι αυτό και στην ομιλία του το μεσημέρι, κατά την ανακήρυξή του ως επίτιμου δημότη στο Αγαθονήσι, κατήγγειλε τις «αδιανόητες και παράλογες προκλήσεις της Τουρκίας, όπως την συστηματική πτήση στρατιωτικών αεροσκαφών πάνω από ελληνικά νησιά».«Ο πυρήνας του προβλήματος των ελληνοτουρκικών σχέσεων βρίσκεται στον καθοριστικό ρόλο του τουρκικού στρατού στην πολιτική ζωή της γειτονικής χώρας», τόνισε ο Πρόεδρος και συμπλήρωσε: «Η πραγματικότητα αυτή επιτρέπει τη συνεχή προβολή αξιώσεων, όπως την κατασκευή της καινοφανούς θεωρίας των γκρίζων ζωνών από το 1996. Όλοι οι Έλληνες θέλουν ένα ειρηνικό μέλλον με τους γείτονές μας, το μέλλον αυτό, όμως, θα πρέπει να στηρίζεται στο σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου».

Στον κ. Παπούλια ο οποίος έφθασε στο Αγαθονήσι συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Εθνικής ?μυνας, Γιάννη Πλακιωτάκη, τον υφυπουργό Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Πάνο Καμμένο, με σκάφος του λιμενικού σώματος από τη Σάμο, επιφυλάχθηκε θερμή υποδοχή. Ο πρόεδρος της δημοκρατίας, παραβρέθηκε στον αγιασμό των υδάτων που τέλεσε ο Πατριαρχικός Έξαρχος Πάτμου καθηγούμενος κ. Αντίπας.

Στην τελετή παραβρέθηκαν επίσης οι βουλευτές Δωδεκανήσου κκ. Αριστοτέλης Παυλίδης, Γιώργος Νικητιάδης, Νίκος Ζωίδης, η κ. Βάσω Παπανδρέου ως εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο νομάρχης Δωδεκανήσου κ. Γιάννης Μαχαιρίδης, ο νομάρχης Σάμου κ. Μανώλης Κάρλας, ο επικεφαλής της νομαρχιακής μειοψηφίας Βασίλης Υψηλάντης και η έπαρχος Καλύμνου κ. Χρυσούλα Σιφουνιού, o πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Κασάρας, ο λιμενάρχης Πάτμου Δημήτρης Στρατής, ο διοικητής του Α.Τ. Πάτμου Παναγιώτης Μπαστακός κ.ά.ο υποδιοικητής της 2ΔΥΠΕ κ. Μ.Νούσιας, ο πρόεδρος του τεχνικού επιμελητηρίου Δωδεκανήσου Πάνος Βενέρης.

Για την υποδοχή του προέδρου της Δημοκρατίας ήρθαν στο Αγαθονήσι, Πρόσκοποι με τα διακριτικά «Πλανήτης γη» από Λέρο και Κω με αρχηγό τους τον Γιώργο Βογιατζή και μέλη του συλλόγου Αιμοδοτών . Κατά την είσοδο του λιμενικού σκάφους Π.Α.Θ Λ.Σ. 060 «ΦΟΥΡΝΟΙ» που μετέφερε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους υπουργούς, προηγούντο οι «Τρίτωνες» με οκτώ φουσκωτά σκάφη.

Στο πρώτο φουσκωτό είχαν αναρτήσει μία μεγάλων διαστάσεων ελληνική σημαία η εικόνα της οποίας συγκίνησε το πλήθος που βρισκόταν στην προκυμαία. Οι Τρίτωνες είναι σύλλογος φουσκωτών σκαφών από Κω και Σάμο. Μετά την τελετή αγιασμού των υδάτων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανακηρύχτηκε επίτιμος δημότης Αγαθονησίου και του απονεμήθηκε το χρυσό κλειδί της πόλης.

Στον χαιρετισμό του ο κοινοτάρχης Αγαθονησίου Ευάγγελος Κόττορος, έκανε ιδιαίτερη αναφορά «στο ιδιοκτησιακό πρόβλημα που υπάρχει στο Αγαθονήσι, όπου τα ακίνητα είναι ιδιοκτησίας του ελληνικού δημοσίου» και ζήτησε την συνδρομή της πολιτείας στην έλλειψη έργων υποδομής, που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των μικρών νησιών του Αιγαίου.

Στη συνέχεια , ο κ. Παπούλιας επισκέφθηκε το στρατιωτικό φυλάκιο του νησιού και αντάλλαξε ευχές με τα στρατευμένα νιάτα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας απόλαυσε το χορευτικό συγκρότημα με παραδοσιακές στολές που χόρεψε, και τους μουσικούς Χρυσόστομο Γιαμαίο, Ιωάννη Γιαμαίο και Γιάννη Γραμματικό που τραγούδησαν για τον υψηλό επισκέπτη στην αίθουσα του πολιτιστικού συλλόγου ΥΕΤΟΥΣΑ.Τον Σταυρό στην πρώτη ρήψη του έπιασε ο Θεολόγος Βασιλ. Γιάνναρος από την Πάτμο και ανταμείφθηκε με ένα ασημένιο σταυρό από τα χέρια του Προέδρου. Μεταξύ αυτών που έπεσαν και έπιασαν το Σταυρό ήταν και ο μικρός Βαλάντης Κόττορος. Τέλος για τη μεταφορά των επισήμων από την Πάτμο, τη Ρόδο και τα άλλα νησιά του νομού, που ήθελαν να μεαβούν στο Αγαθονήσι, δρ

aegeanmedia

Μέλος του

MEDIA

Google translate

enfrdeitptrues

editorial2ed

Copyright Warning

copyscape-banner-white-160x56
Protected by Copyscape

Η αναπαραγωγή / αναδημοσίευση άρθρου ή περιεχομένου είναι ευπρόσδεκτη εάν συνοδεύεται με το hyperlink www.patmostimes.gr

rent KATERINA WEB

IMG 4874s

H MAGEIA WEB 2s

rent KATERINA WEB

Try-Gyro

banner2019

keridis-sima

koutouzos

patmosmonastery