patmosweb330

elin330

aegeanlab

Πλαϊνός σελιδοδείκτης

ΣΙΑΡΛΗ ΜΑΓΔΑ. ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ

MAGDA SIARLH

Αγαπητοί μου Φίλοι.

 

Ονομάζομαι Σιαρλή Μάγδα .Όπως πολλοί γνωρίζετε γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Πάτμο.

Από τον Μάρτιο του 2019 είμαι συνεργάτης της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ.

Περισσότερα...

ΧΑΡΤΑ ΑΕΙΦΟΡΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ: Πως η πολιτική για τον Τουρισµό, τον Πολιτισµό και το Περιβάλλον, θα γίνουν µοχλοί οικονοµικής ανάπτυξης και παιδείας.

ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ
Τι γράφαμε στην εφημερίδα ΠΑΤΜΙΑΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΤΟΝ Οκτώβριο 2010 Αριθ. Φύλλου: 110

Λίγα από αυτά γίνανε . Πολλά δεν γίνανε . Ευχόμαστε να γίνουνε 

 

 

ΧΑΡΤΑ ΑΕΙΦΟΡΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Πως η πολιτική για τον Τουρισµό, τον Πολιτισµό και το Περιβάλλον, θα γίνουν µοχλοί οικονοµικής ανάπτυξης και παιδείας.

Περισσότερα...

...

Το διάστημα της επίπονης αναμονής για τους δεκάδες χιλιάδες υποψηφίους των Πανελλαδικών έφτασε στο τέλος του.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των Πανελλαδικών οι εξετάσεις θα ξεκινήσουν στις 2 και 3 Ιουνίου, για τα ΕΠΑΛ και τα ΓΕΛ, αντίστοιχα.

Στις φετινές Πανελλαδικών θα χρησιμοποιηθεί εκ νέου ο «κόφτης» της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, ενώ και τα μόρια που θα συγκεντρώσουν οι υποψήφιοι θα υπολογιστούν με διαφορετικό τρόπο.

 

 Το υπουργείο Παιδείας ανάρτησε ταυτόχρονα τους πίνακες με τους εισακτέους, με τους αναλυτές να υποστηρίζουν ότι ο αριθμός τον εισακτέων δεν θα επηρεάσει σημαντικά τις Πανελλαδικές εξετάσεις.


Πανελλαδικές 2022: Πότε μηδενίζεται το γραπτό -Τι απαγορεύεται κατά την εξέταση
Γιατί οι φετινές Πανελλαδικές είναι οι πιο δύσκολες
Για τις Πανελλαδικές εξετάσεις υπάρχουν κάποια πράγματα -και οδηγίες- που δεν αλλάζουν. Υπάρχουν, ωστόσο, και απρόβλεπτες παράμετροι. Ο Στράτος Στρατηγάκης, μαθηματικός – σύμβουλος σταδιοδρομίας και δημιουργός του εξειδικευμένου ιστότοπου stadiodromia.gr, εκτιμά ότι οι φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις θα είναι ιδιαίτερα δύσκολες για τους υποψηφίους, καθώς ήδη συμπληρώθηκαν δύο χρόνια πανδημίας και ήδη «τρέχει» ο τρίτος χρόνος.

 

«Οι υποψήφιοι που θα διαγωνιστούν φέτος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις έχασαν το τελευταίο τρίμηνο, όταν ήταν μαθητές της Α΄ Λυκείου. Στη Β΄ Λυκείου έκαναν έξι μήνες τηλεκπαίδευση. Καμία από τις δύο χρονιές δεν έδωσαν προαγωγικές εξετάσεις, συνεπώς δεν έχουν καμία εμπειρία εξετάσεων. Τελευταία φορά που συμμετείχαν σε εξετάσεις ήταν όταν φοιτούσαν στη Γ΄ Γυμνασίου, όταν εξετάστηκαν σε τέσσερα μαθήματα» λέει ο κ. Στρατηγάκης στο iefimerida.gr, συνοψίζοντας τους λόγους που κάνουν ξεχωριστές τις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις.

 

Πανελλαδικές 2022: Τα 5 «μελανά» σημεία
Ο Στράτος Στρατηγάκης εστιάζει αρχικά στην περίοδο που οι φετινοί υποψήφιοι των Πανελλαδικών ήταν στην Α’ Λυκείου. «Γι’ αυτά τα παιδιά χάθηκε τότε το τελευταίο τρίμηνο αφού τα σχολεία έκλεισαν στις 10 Μαρτίου 2020. Μέχρι να οργανωθεί και να ξεκινήσει η τηλεκπαίδευση πέρασε χρόνος. Μετά τα σχολεία άνοιξαν με τους μισούς μαθητές σε κάθε τμήμα και τους μαθητές να πηγαίνουν στο σχολείο τις μισές μέρες».

Στη Β΄ Λυκείου, συνεχίζει, «το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου πέρασε με τηλεκπαίδευση. Αποδείχθηκε, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς, ότι η τηλεκπαίδευση δεν λειτούργησε. Τα κενά των μαθητών είναι πολύ μεγάλα, τόσο που έφθασε στο σημείο το ΔΝΤ να προβλέψει ότι αυτή η έλλειψη γνώσεων μπορεί να φέρει μέχρι και 3% μείωση στο ΑΕΠ των ανεπτυγμένων χωρών. Το πρόβλημα είναι, λοιπόν, μεγάλο. Φυσικά η τηλεκπαίδευση ήταν καλύτερη από το τίποτα».

Όταν έφτασαν τη Γ΄ Λυκείου τα σχολεία ήταν ανοιχτά μαζί με τα παράθυρα. «Τα self-test βρίσκονταν στην καθημερινότητά τους. Πολλά παιδιά αρρώστησαν και έχασαν μία εβδομάδα μάθημα, λόγω της απαραίτητης καραντίνας. Αλλά και καθηγητές αρρώστησαν με αποτέλεσμα να έχουν πολλές κενές ώρες. Κάποιοι από τους 28.000+ νεκρούς της πανδημίας ήταν γονείς υποψηφίων. Κάποια παιδιά έμειναν ορφανά, αλλά έπρεπε να συνεχίσουν την προσπάθειά τους. Όλα αυτά κάνουν τη μάθηση πολύ πιο δύσκολη από ότι τα προηγούμενα χρόνια» σημειώνει ο Στράτος Στρατηγάκης.

Το «αγκάθι» της εξεταστέας ύλης
Ένα από τα πλέον επιβαρυντικά σημεία των φετινών Πανελλαδικών εξετάσεων είναι η εξεταστέα ύλη.

 

«Η εξεταστέα ύληείναι, για πρώτη φορά, μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά κατά 30%, περίπου σχεδόν σε πολλά μαθήματα. Τα δύο προηγούμενα χρόνια που είχε οριστεί η διευρυμένη εξεταστέα ύλη δεν εφαρμόστηκε, διότι μειώθηκε, λόγω των προβλημάτων στη λειτουργία των σχολείων. Φέτος, επομένως, θα εξεταστούν οι υποψήφιοι στη μεγαλύτερη ύλη, για πρώτη φορά» τονίζει ο κ. Στρατηγάκης.

Υπενθυμίζεται ότι φέτος επανέρχονται και τα Λατινικά, στα οποία θα εξεταστούν οι υποψήφιοι των ανθρωπιστικών σπουδών, τελειόφοιτοι και απόφοιτοι προηγουμένων ετών.

«Τα πράγματα είναι πιο δύσκολα, λοιπόν, από κάθε άλλη χρονιά για τους υποψηφίους που κουβαλούν τα μαθησιακά κενά που δημιουργήθηκαν στη διάρκεια της πανδημίας, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά παγκόσμια. Κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι απρόβλεπτο πως θα ανταποκριθούν οι υποψήφιοι στις απαιτήσεις των Πανελλαδικών Εξετάσεων και πως θα διαμορφωθούν οι επιδόσεις τους, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να έχουμε εκπλήξεις κακών επιδόσεων» αναφέρει ο Στράτος Στρατηγάκης.

Τα θετικά νέα
Για τις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις υπάρχουν και θετικά νέα.

 

«Ευτυχώς η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ), που ίσχυσε από το 2021, δεν επηρεάζεται από τις επιδόσεις των υποψηφίων, καθώς ορίζεται ως  ποσοστό του μέσου όρου που έγραψαν όλοι οι υποψήφιοι της Ελλάδας. Αν οι επιδόσεις είναι χαμηλές είναι χαμηλή και η ΕΒΕ. Αν οι επιδόσεις είναι υψηλές αυξάνεται και η ΕΒΕ. Το μόνο που μένει περίπου ίδιο είναι ο αριθμός των υποψηφίων που αποκλείονται. Περίπου ένας στους τρεις θα μείνει εκτός ΑΕΙ, αν έχουμε την κατανομή των υποψηφίων στη βαθμολογική κλίμακα παρόμοια με τις προηγούμενες χρονιές. Υπάρχουν, φυσικά, και ακραία παραδείγματα όπου κόβονται η μισοί ή περνούν όλοι, αλλά απαιτούν ανέφικτη κατανομή στη βαθμολογική κλίμακα. Συνεπώς δεν πρέπει να αγχώνονται οι υποψήφιοι, διότι φοβούνται ότι τα μαθησιακά κενά που έχουν και η ελλιπής προετοιμασία τους θα τους αφήσει εκτός ΑΕΙ» τονίζει ο κ. Στρατηγάκης.

Η ΕΒΕ, εξηγεί, «δεν λειτουργεί όπως παλαιότερα η βάση του 10. Τότε όποιος βρισκόταν κάτω από το 10 δεν είχε το δικαίωμα εισαγωγής στα ΑΕΙ, ανεξάρτητα αν τα θέματα ήταν εύκολα ή δύσκολα. Τώρα, ευτυχώς, αυτό δεν ισχύει. Το γενικότερο μαθησιακό πρόβλημα που έχουν οι φετινοί υποψήφιοι, δεν θα επηρεάσει την εισαγωγή τους. Φυσικά ισχύει, όπως πάντα, ότι οι υποψήφιοι που θα έχουν τις καλύτερες επιδόσεις θα εισαχθούν στις περιζήτητες σχολές».

Ο τρόπος υπολογισμού των μορίων που αλλάζει από φέτος, καθώς κάθε τμήμα έχει ορίσει διαφορετικούς συντελεστές βαρύτητας για κάθε μάθημα, σύμφωνα με τον Στράτο Στραγηγάκη, δεν πρόκειται να μειώσει τον αριθμό των υποψηφίων που θα εισαχθούν στα ΑΕΙ. Το μόνο που αλλάζει είναι η κατάταξη των υποψηφίων για κάθε τμήμα.

Σε ό,τι αφορά τους εισακτέους, ο κ. Στρατηγάκης υπογραμμίζει ότι η μείωση του αριθμού κατά 9.000 θέσεις «δεν θα αφήσει περισσότερους υποψηφίους εκτός ΑΕΙ, αφού οι θέσεις είναι περισσότερες από τον αριθμό των υποψηφίων που ξεπερνούν το όριο της ΕΒΕ. Κάποιοι, όμως, περισσότεροι από τις προηγούμενες χρονιές, θα υποχρεωθούν να σπουδάσουν μακριά από το σπίτι τους, αφού περίπου 3.000 θέσεις εισακτέων μετακόμισαν από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη προς τα ΑΕΙ της περιφέρειας. Αυτό, φυσικά, δεν είναι καλό αν αναλογιστούμε τη φάση της ακρίβειας που ζούμε».

 

«Στοπ» στο διπλό μηχανογραφικό
Δεν είναι όμως μόνο αυτές οι θετικές εξελίξεις για τους υποψηφίους των φετινών Πανελλαδικών εξετάσεων. Ο κ. Στρατηγάκης προσθέτει ότι φέτος «δεν θα εφαρμοστεί, τελικά, το διπλό μηχανογραφικό, αφού το υπουργείο Παιδείας κατάλαβε ότι δεν είχε τίποτα να προσφέρει. Το αποτέλεσμα είναι ότι φέτος η αναμονή, που τσακίζει τα νεύρα των υποψηφίων και των οικογενειών τους,  για την έκδοση των αποτελεσμάτων θα είναι μικρότερη από κάθε άλλη χρονιά. Τα αποτελέσματα αναμένεται να εκδοθούν το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου. Θα μπορέσουν, έτσι, οι γονείς που πρέπει να βρουν σπίτι σε άλλη πόλη, να το κάνουν με την άνεσή τους τον Αύγουστο».

Επιπλέον, προσθέτει, «οι υποψήφιοι που έχουν σοβαρές παθήσεις καταθέτουν για πρώτη φορά το μηχανογραφικό τους το Μάιο και όχι το Σεπτέμβριο που το κατέθεταν τα προηγούμενα χρόνια. Έτσι θα μάθουν τις σχολές που εισάγονται μαζί με τους όλους τους άλλους υποψηφίους και όχι τον Οκτώβρη που τα μαθήματα στα ΑΕΙ έχουν ήδη ξεκινήσει. Πόσο απλό ήταν και πόσα χρόνια χρειάστηκαν για να γίνει».

Να σημειωθεί επίσης ότι φέτος το ελάχιστο ύψος των γυναικών στην Αστυνομία και το Λιμενικό μειώθηκε από 1,70μ. σε 1,63μ., καθώς κρίθηκε αντισυνταγματική η εξίσωση του ύψους με τους άνδρες, αφού ο μέσος όρος ύψους είναι διαφορετικός για άνδρες και γυναίκες. Στην

καθαριοτητα αρκιοί

Στον αντιπεριφερειάρχη Γιάννης Θεμέλαρο Βρίσκομαι στους Αρκιούς και κατόπιν της δικής σας επιθυμίας ενημερώνω με φωτογραφίες για την κατάσταση που επικρατεί εδώ με τα απορρίμματα και την ανακύκλωση.
Δεν έχω γνώση της σύμβασης που ισχύει αλλά  αν θυμάμαι καλά από την δική μου θητεία το έτος 2016   τους καλοκαιρινούς μήνες αναφέρει  ένα άτομο 4 ώρες ημερησίως για καθαριότητα οδών και πλατειών και συλλογή απορριμμάτων .
Είναι υποχρέωση του εργολάβου να έχει άνθρωπο στο νησί να  ασχολείται με αυτό το θέμα.
Προφανώς αυτό δεν τηρείται και τίθεται ζήτημα της δημόσιας υγείας. Υπάρχουν πολλές πράσινες μύγες.
Πιστεύω πως υπάρχει λύση στο ζήτημα διότι απλά την είχαμε εφαρμόσει το έτος 2016 με μεγάλη επιτυχία.
Θα κάνω δεύτερο μήνυμα με φωτογραφίες προς απόδειξη των λεγομένων μου.
Δεν βρίσκω χαρακτηρισμό για την τωρινή κατάσταση ύστερα από την δημοσιότητα που έχει λάβει το νησί  για την φυσική ομορφιά του στα ΜΜΕ εντός και εκτός Ελλάδας.
Δέχθηκα  παράπονα από επιχειρηματίες και ιδιώτες για την σημερινή κατάσταση.
Χρειάζεται ειδική επιχείρηση προκειμένου να μεταφερθούν τα υλικά και στο νησί να μένουν ελάχιστα απορρίμματα.

ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΛΙΤΑΠ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΤΟ ΔΗΜ.ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Πέρασαν  4 μήνες περίπου από τότε που  ξεκίνησε η φημολογία και 3 μήνες από τότε που δημοσιεύσαμε την είδηση ότι ο δήμαρχος κ. Λευτέρης Πέντες θα παραιτηθεί από πρόεδρος του ΔΗΛΙΤΑΠ και τη θέση του θα πάρει ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Αντώνης Γαμπιέρης.

Από τότε και μετά από διάφορες αντιδράσεις και στις δύο πλευρές,  το θέμα είχε παγώσει εν αναμονή του timing, για να έρθει στη συνεδρίαση του οργάνου  που θα αποφασίσει  για τον νέο νέος πρόεδρο. 

Έτσι λοιπόν φθάσαμε στο timing. Στην ατζέντα του Δημοτικού  Συμβουλίουτης 9ης Μαρτίου το 3ο θέμα αφορά ακριβώς αυτό. 

 

Για την παραίτηση του και την αντικατάσταση του ο κ. δήμαρχος αναφέρει: 

 

 Η υφιστάμενη υγειονομική κρίση λόγω κορονοιού, που εξακολουθεί να μαστίζει το νησί μας και τα έντονα καιρικά φαινόμενα που σημειώθηκαν προσφάτως , δημιούργησαν αυξημένες υποχρεώσεις στη δημοτική αρχή, και απαιτούν περισσότερο χρόνο για συντονισμό.
Γι αυτούς τους λόγους προτείνω την αντικατάσταση μου από πρόεδρος του ΔΗΛΙΤΑΠ (ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΤΜΟΥ). 

 

Με το παραπάνω πρόσχημα θα προταθεί νέος πρόεδρος που εκτός 

Α

 

Από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου η εκπόνηση των μελετών για την επέκταση προβλήτας λιμένα Αγαθονησίου

Η επέκταση της προβλήτας θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην αναβάθμιση της περιοχής με όλα τα οφέλη που αυτή θα επιφέρει στην οικονομική ανάπτυξη του νησιού

 

Στη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης για την εκτέλεση του έργου «Υποστηρικτικές Μελέτες και Οριστική Μελέτη του έργου Επέκταση Προβλήτας Λιμένα Αγαθονησίου» προχωρά η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λέρου και τον Δήμο Αγαθονησίου.

Την Προγραμματική Σύμβαση συνυπογράφουν ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος, ο Δήμαρχος Αγαθονησίου, Ευάγγελος Κόττορος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λ.Τ. Λέρου, Νεκτάριος Μπίλης και βάσει αυτής, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αναλαμβάνει τη χρηματοδότηση και υλοποίηση του έργου, προϋπολογισμού 253.415,00 €,

Το αντικείμενο της σύμβασης αφορά στην εκπόνηση μελέτης για την εκτέλεση του έργου «Επέκ-ταση Λιμένα Αγαθονησίου».
Η μελέτη αφορά την κατασκευή (επέκταση) προβλήτας κατ’ επέκταση της υπάρχουσας στον όρμο Αγίου Γεωργίου Αγαθονησίου. Η υπάρχουσα αποβάθρα εφάπτεται στα όρια του οικισμού, κατασ-κευάσθηκε προ 35ετίας περίπου στην ανατολική πλευρά του όρμου και έχει μήκος 80μ x μέσο πλά-τος 35μ. Στην κυρίως αποβάθρα δένουν, εκτός από το πλοίο που εξυπηρετεί την ακτοπλοϊκή συγ-κοινωνία, τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού και μεγαλύτερα αλιευτικά σκάφη, σκάφη αναψυχής ή M/S.
Στο παραλιακό τμήμα του οικισμού βρίσκονται τα περισσότερα τουριστικά καταλύματα, εστιατόρια και καφέ. Η επέκταση της προβλήτας θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην αναβάθμιση της περιοχής με όλα τα οφέλη που αυτή θα επιφέρει στην οικονομική ανάπτυξη του νησιού, τη βελτίωση της ποιότη-τας ζωής των κατοίκων και την φιλοξενία των τουριστών με ή χωρίς σκάφη. Το νέο τμήμα θα εξυ-πηρετεί την ασφαλή προσέγγιση του πλοίου της γραμμής.
Με την ευκαιρία επέκτασης της προβλήτας, θα κατασκευασθούν στο εσωτερικό της λιμενολεκάνης κρηπιδώματα – στις θέσεις που υπάρχουν αυτοσχέδια και δένουν αλιευτικά ή σκάφη αναψυχής – με τον εξοπλισμό για την πρόσδεση των σκαφών τις εγκαταστάσεις παροχής νερού, ηλεκτρικού ρεύ-ματος, τηλεφώνου κλπ, και τις εγκαταστάσεις για την αποφυγή ρύπανσης.
Με την επέκταση της αποβάθρας θα καταστεί δυνατή η πρυμνοδέτηση F/B, ασχέτως καιρού, καθώς θα υπάρχει κρηπίδωμα στη νότια πλευρά και οι κινήσεις θα γίνονται εξωτερικά (νότια) της λιμενο-λεκάνης όπου ο κύκλος ελιγμών είναι επαρκής. Η προέκταση της προβλήτας εκτιμάται ότι θα συμ-βάλλει και στη μεγαλύτερη προστασία στο εσωτερικό του όρμου όπου δένουν σε πρόχειρα κρηπι-δώματα αλιευτικά και σκάφη αναψυχής κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, εξασφαλίζοντας τη δυ-νατότητα χρήσης των κρηπιδωμάτων και κατά τον χειμώνα. Στη θέση των πρόχειρων κρηπιδωμάτων θα κατασκευασθούν σύγχρονα με την προοπτική να αυξήσουν τη χωρητικότητα του λιμενίσκου σε σκάφη αναψυχής. Τέλος, αποφασιστικό ρόλο θα παίξει στο θέμα της ασφαλούς διαχείμασης και αλιευτικών σκαφών (περιορισμένου αριθμού).

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 253.415,82€.
Το έργο θα εκτελεστεί σύμφωνα με τον εγκεκριμένο φάκελο Δημόσιας Σύμβασης της Δ/νσης Τεχνικών έργων Δωδεκανήσου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Η προγραμματική σύμβαση ισχύει από την ημέρα της υπογραφής της από τα συμβαλλόμενα μέρη και λήγει σε τέσσερα (4) έτη.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (φορέας υλοποίησης) αναλαμβάνει τη χρηματοδότηση της μελέτης με το ποσό των 255.000,00 €.
Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου, αναλαμβάνει την οργάνωση και σχεδιασμό υλοποίησης του έργου, τη σύνταξη διακήρυξης, τη διενέργεια διαδικασιών διαγωνισμού, την υπογραφή της σύμβα-σης και την επίβλεψη του έργου με παρακολούθηση του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου του.
Το συνολικό κόστος του έργου είναι 253.415,00 €, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ και είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου οικονομικού έτους 2021.

 

banner epaggelmaties

like us on facebook

Αναζήτηση

dimotikos

dimotikos

Δείτε επίσης

patmosnewsbanner01

azuro
castelo

banner2022

editorial2ed

Siarli Magda

epal banner

rent KATERINA WEB

H MAGEIA WEB 2s

rent KATERINA WEB

keridis-sima

patmosmonastery

Μέλος του

MEDIA

Μέλος του

aegeanmedia

Copyright Warning

copyscape-banner-white-160x56
Protected by Copyscape

Η αναπαραγωγή / αναδημοσίευση άρθρου ή περιεχομένου είναι ευπρόσδεκτη εάν συνοδεύεται με το hyperlink www.patmostimes.gr

Έντυπα

1111

Πρωτοσέλιδα