patmosweb330

elin330

aegeanlab

Πλαϊνός σελιδοδείκτης

Με άδεια και έγκριση του δασοφύλακα γίνεται η καυσοξύλευση

Ρυθμίζουμε την ατελή και άνευ άδειας καυσοξύλευση με έγκριση του κατά τόπον αρμοδίου Δασοφύλακα και έκδοση υπηρεσιακού σημειώματος για κάλυψη ατομικών αναγκών.

NEA ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ

 Ο προϊστάμενος της ΥΝΜΤΕΔ  Γεώργιος Καρυδάκης  υπέγρααψε την απόφαση της κατακύρωσης   του με αρ. 1/2019 Συνοπτικού Διαγωνισμού επιλογής αναδόχου για την ανάθεση «Α’ ΦΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ – ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΒΔ ΠΤΕΡΥΓΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟΥ ΣΚΑΛΑΣ ΠΑΤΜΟΥ». 


Η  κατακύρωση των αποτελεσμάτων έγινε  στην επιχείρηση του πολιτικού μηχανικού ΚΛΕΑΝΘΗ ΚΑΝΑΚΗ και την έγκριση σύναψης σύμβασης στην τιμή της προσφοράς του, ήτοι των τριάντα τριών χιλιάδων εκατόν είκοσι ευρώ (33.120,00) μη συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, και σαράντα χιλιάδων εξήντα οκτώ ευρώ και ογδόντα λεπτών (40.068,80) συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 24%

 

Προσλήψεις 

Την πρόσληψη 5 Διοικητικών υπαλλήλων 

Κρουαζιερα.

Απογοήτευση επικρατεί στον τομέα της Κρουαζιέρας, με τους εκπροσώπους της στην Ελλάδα να δηλώνουν πως η φετινή χρονιά είναι χαμένη.

Όπως όλα δείχνουν, ενώ υπήρξε κάποια αισιοδοξία πριν το ξέσπασμα του κορωνοϊού για αύξηση στις προσεγγίσεις κρουαζιεροπλοίων στα λιμάνια της χώρας μας, αυτή την στιγμή όλα ανατράπηκαν με αποτέλεσμα οι εταιρείες να έχουν αναστείλει όλες τις δραστηριότητες και τα σχέδιά τους, αναμένοντας το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού!
«Τα απλά τεστ δεν αρκούν για να ξεκινήσει η κρουαζιέρα. Τα ταξίδια με κρουαζιερόπλοια κρατούν πολλές ημέρες, δεν είναι όπως με τα πλοία της ακτοπλοϊας ή τα αεροπλάνα. Η φετινή χρονιά για την κρουαζιέρα, θεωρείται πλέον, χαμένη. Εάν ξεκινήσουν προσεγγίσεις θα είναι για μετά το τέλος Ιουλίου αλλά με πολύ λίγα πλοία και με λίγα άτομα, φυσικά. Οι πιθανότητες να κάνει μια ‘επανεκκίνηση’ η κρουαζιέρα είναι μηδαμινές για το 2020.
Οι περισσότερες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην κρουαζιέρα, προσανατολίζονται στο να μην ταξιδέψουν τα πλοία τους καθόλου μέχρι το τέλος του έτους! Δυστυχώς, τα αποτελέσματα της κρουαζιέρας για όλα τα λιμάνια της χώρας και τα νησιά, φέτος θα είναι αποκαρδωτικά…» δήλωσε στην «δ» ο κ. Θεόδωρος Κόντες, Πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων & Φορέων Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ).
Η κατάσταση στην κρουαζιέρα σε διεθνές επίπεδο είναι στάσιμη. Η Carnival ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει τον Αύγουστο ολιγοήμερα ταξίδια με 7 μικρά πλοία στις ΗΠΑ –χωρίς να είναι τίποτε σίγουρο και χωρίς να προσανατολίζεται προς την Ευρώπη, την Μεσόγειο ή την Ασία ενώ η Celestyal Cruises σκέφτεται να σταματήσει εντελώς τα ταξίδια για φέτος. Μάλιστα η εταιρεία με ανακοίνωσή της είχε κάνει γνωστό ότι σχεδίαζε να ξεκινήσει ξανά τα δρομολόγιά της την 1η Μαΐου 2020 με την κρουαζιέρα 4 διανυκτερεύσεων «Εικόνες του Αιγαίου», με το κρουαζιερόπλοιο «Celestyal Olympia» και στις 2 Μαΐου 2020 με την κρουαζιέρα 7 διανυκτερεύσεων «Εκλεκτό Αιγαίο», με το κρουαζιερόπλοιο Celestyal Crystal, όπως ήταν προγραμματισμένες. Οι περιορισμοί όμως και τα κλειστά λιμάνια, δεν επέτρεψαν κάτι τέτοιο.
Δεν είναι τυχαίο ότι από τα 460 κρουαζιερόπλοια που εκτελούν εκδρομές διεθνώς, έχουν δέσει πάνω από τα 410…
«Επιπλέον, η κρουαζιέρα δεν έχει ζήτηση. Οι επιβάτες δεν στρέφονται αυτή την περίοδο σε αυτού του είδους τις διακοπές. Γι αυτό και οι μεγάλες κρουαζιέρες, θα ξεκινήσουν μετά την επίσημη ανακάλυψη του εμβολίου. Και πάλι θα πρέπει να ληφθούν μέτρα ασφαλείας στα λιμάνια, να τηρηθούν μέτρα προστασίας, να διαμορφωθούν οι χώροι μέσα στα πλοία κ.λπ.» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κόντες.
Την ίδια ώρα, η Διεθνής Ένωση Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) σε ανακοίνωσή της σχετικά με την πανδημία του COVID-19 ανέφερε πως η βιομηχανία της κρουαζιέρας έχει θέσει τη δημόσια υγεία στην καρδιά της δικής της αντίδρασης.
Από τη στιγμή της κήρυξης πανδημίας από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τα μέλη της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας ανέστειλαν οικειοθελώς τα δρομολόγια κρουαζιέρας σε όλο τον κόσμο – καθιστώντας έτσι τη βιομηχανία κρουαζιέρας μία από τις πρώτες που διέκοψαν τις δραστηριότητές τους καθώς όλα τα λιμάνια είναι πλέον κλειστά -μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα που έχει δηλώσει ότι δεν θα δεχτεί κρουαζιερόπλοια μέχρι και το τέλος Ιουλίου.
Σημειώνεται πως η χώρα μας, προσελκύει εκατομμύρια επιβάτες κρουαζιέρας ετησίως και θεωρείται η τρίτη δημοφιλέστερη χώρα προορισμού κρουαζιέρας στην Ευρώπη.
Το μοναδικό πλήθος των Ελληνικών νησιών και η ακτογραμμή της χώρας αποτελούν εχέγγυα ώστε η Ελλάδα να αναδειχθεί σε κορυφαίο προορισμό κρουαζιέρας στη Μεσόγειο.
Η επόμενη μέρα μετά την πανδημία σίγουρα δεν θα είναι εύκολη για κανένα κλάδο, ωστόσο μέσα από τη στενή και εποικοδομητική συνεργασία με όλους τους φορείς ο κλάδος της κρουαζιέρας θα καταφέρει να ορθοποδήσει, συνεχίζοντας να συμβάλλει στην οικονομία, την απασχόληση και την ανάπτυξη παγκοσμίως.

 

Πηγή:www.dimokratiki.gr

Ελλάδα 2020: Πρωτομαγιά τιμής στην εργατική τάξη

Ελλάδα – Πρωτομαγιά 2020: Εικόνες που δείχνουν με ποιον τρόπο τίμησαν οι εργαζόμενοι τη δική τους γιορτή, μια γιορτή που έρχεται από μακριά και πάει μακριά. Τίμησαν τους αγώνες και το αίμα της εργατικής τάξης που παράγει τον πλούτο και την ομορφιά σε αυτόν τον κόσμο.
Με όλα τα μέτρα προστασίας. Για τη ζωή. Γιατί η Εργατική Πρωτομαγιά συμβολίζει τη ζωή, τη ζωή χωρίς εκμετάλλευση.
Δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό και βίντεο από την πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα.

 

 

Προσδοκίες για επανεκκίνηση του τουρισμού – Με πρωτόκολλα υγειονομικής δασφάλισης θα λειτουργήσουν τα ξενοδοχεία

Την εκτίμηση πως με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα κάποια ξενοδοχεία θα αρχίσουν σταδιακά να ανοίγουν από τον Ιούνιο, πλην όμως με πρωτοκόλλα υγειονομικής διασφάλισης που μένει ακόμα να προσδιοριστούν ποια θα είναι, διατύπωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Γιάννης Ρέτσος.

 

Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για προσωπική του διαισθητική εκτίμηση και σημείωσε πως οι αγορές από τις οποίες αναμένεται να αντλήσει φέτος ο τουρισμός ταξιδιώτες είναι αφενός, η εσωτερική ελληνική αγορά και αφετέρου, χώρες οι οποίες έχουν καλές επιδόσεις στην αντιμετώπιση της επιδημίας όπως το Ισραήλ, η Κύπρος, τα Βαλκάνια, ο Λίβανος αλλά και κάποιες αραβικές χώρες.

Υπογράμμισε, επίσης, πως η προσπάθεια επανεκκίνησης του τουρισμού θα αρχίσει να εκδηλώνεται στα μέσα του τρίτου τριμήνου και θα αποκτήσει κάποια δυναμική όχι νωρίτερα από τον Σεπτέμβριο.

 

Σε αυτό το περιβάλλον δεν αναμένει να λειτουργήσουν φέτος όλα τα εποχικά ξενοδοχεία και γι’ αυτό θεωρεί πως πρέπει να υπάρχει επέκταση των μέτρων στήριξης των εργαζομένων, ενώ όπως εκτίμησε, θα απαιτηθούν χρηματοδοτήσεις σε κεφάλαια κίνησης της τάξεως του 1,5 με 2 δισ. ευρώ.


Επιπλέον, για να έχει οιαδήποτε επιτυχία αυτή η προσπάθεια θα πρέπει να διασφαλιστεί και ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουρισμού, την οποία συνέδεσε με την ύπαρξη των απαραίτητων εργαλείων όπως η μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ σε όλη την αλυσίδα του κλάδου (ξενοδοχεία, αερομεταφορές, ακτοπλοΐα κ.λπ.), η κατάργηση του τέλους διανυκτέρευσης και στοχευμένες προωθητικές ενέργειες όπως αυτή που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη, το Greece From Home.

 

Τέλος, δήλωσε ότι δεν είναι εφικτό, στην παρούσα φάση, να εκτιμηθεί ποιο ποσοστό από τα 18 δισ. ταξιδιωτικών εισπράξεων του 2019 μπορεί να εισπραχθεί φέτος. Αρκέστηκε να επισημάνει πως «το πρώτο δίμηνο είχαμε έσοδα 1,7 δισ. και η απόσταση μέχρι τα 18 δισ. είναι μεγάλη».

Πώς, όμως, θα διασφαλιστεί η υγειονομική ασφάλεια τόσο του προορισμού όσο και των επισκεπτών; Απαντώντας σε αυτό το ερώτημα της «Κ», ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ εξήγησε πως βρίσκεται σε εξέλιξη μια προχωρημένη συζήτηση για τη δυνατότητα μαζικών τεστ, πιθανότατα στα αεροδρόμια αναχώρησης.

 

Συμπλήρωσε δε ότι αφού η κυβέρνηση ολοκληρώσει την κουβέντα με τους επιστήμονες, θα φανεί τι θα χρειαστεί όσον αφορά το θέμα του τυχόν «πιστοποιητικού υγείας», τόσο του προορισμού όσο και του επισκέπτη.

Θυμίζοντας διαρκώς πως τα πράγματα παραμένουν ρευστά και ενδεχόμενη υποτροπή της επιδημίας μπορεί να ανατρέψει τους σχετικούς σχεδιασμούς, έθεσε ως προϋπόθεση για τη βιώσιμη και επιτυχημένη επανεκκίνηση του κλάδου αλλά και της οικονομίας γενικότερα, την ύπαρξη μιας συντονισμένης σε πανευρωπαϊκό επίπεδο προσπάθειας. Οι σχετικές εκτιμήσεις διατυπώθηκαν από τον Γιάννη Ρέτσο στο πλαίσιο ευρείας τηλεδιάσκεψης ενημέρωσης που έγινε την τρίτη το πρωί.

Νίμερ Σαχίν. Μη φοβάστε τον καρκίνο. 10 Βήματα για πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού

Ο διευθυντής Ο Γενικός Χειρουργός Νίμερ Γεωργίου Σαχίν, Διευθυντής χειρουργός της Γενικής-Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής Κλινικής και Χειρουργικής Ογκολογίας στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών προσκλήθηκε από τον Δήμο Πάτμου να μιλήσει σχετικά με τον καρκίνο του μαστού ώστε να ενημερωθεί ο πληθυσμός του νησιού μας. Η συμμετοχή του κόσμου ήταν μεγάλη παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, αυτό δείχνει το ενδιαφέρον των κατοίκων για ενημέρωση στο τόσο αυτό σοβαρό θέμα. Είχαμε την τιμή και την ευκαιρία πριν από την έναρξη της ομιλίας να πάρουμε την παρακάτω μίνι συνέντευξη από τον κ. Σαχίν.

 

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ.  Είναι παρήγορο το γεγονός ότι πλέον, υπάρχει μεγαλύτερη και καλύτερη πληροφόρηση σχετικά με τη νόσο του καρκίνου του μαστού. 

Ομαστός δεν είναι οποιοδήποτε όργανο του γυναικείου σώματςο, είναι μέρος  του εγώ της κάθε γυναίκας, του ερωτικού και του βιοτικού της προφίλ. Αποτελεί σύμβολο θηλυκότητας και κυρίως μητρότητας. Γι αυτό πρέπει: 

 

Η διατροφή, η επαφή με καρκινογόνες ουσίες σε καθημερινή συχνότητα, αλλά ακόμη περισσότερο, το ιατρικό ιστορικό παίζουν καθοριστικό ρόλο στις πιθανότητες εμφάνισης της ασθένειας, καθώς και η σωστή πληροφόρηση, αφού καθορίζει τη συχνότητα των προληπτικών εξετάσεων και όχι μόνο.

 

1. Να μη φοβάσαι τον καρκίνο, ο φόβος καθυστερεί τη διάγνωση  Εννέα κινήσεις τουλάχιστον, που συμβάλλουν στην πρόληψη και στην έγκαιρη θεραπεία είναι στο χέρι της.

 

 

Ενημέρωση για την πυκνότητα του στήθους: Ένας από τους πιο πρόσφατους τρόπους πρόληψης του καρκίνου είναι η πληροφορία της πυκνότητας του στήθους σας. Όταν ένα στήθος έχει μεγαλύτερο ποσοστό ιστού απ’ ότι λίπους, κάτι που συνηθίζεται στις μικρότερες ηλικίες, καθιστά πιο δύσκολη τη διάγνωση μέσω μαστογραφίας, καθώς οι όγκοι και ο ιστός, εμφανίζονται λευκοί, ενώ το λίπος μαύρο στην πλάκα. Επιπλέον, θεωρείται πως το πυκνό στήθος έχει 6 φορές περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξει καρκίνο, αλλά δεν υπάρχει σαφής επιστημονική εξήγηση για ποιό λόγο συμβαίνει αυτό.
Άσκηση: Η γυμναστική παίζει ρόλο στην προστασία ενάντια στον καρκίνο του μαστού με πολλούς τρόπους. Αρχικά, η διατήρηση του βάρους σε φυσιολογικά επίπεδα έχει σημασία, καθώς τα οιστρογόνα, τα οποία έχουν αναλογική σχέση με το σωματικό λίπος, ενεργοποιούν την υπερανάπτυξη των κυττάρων και την εμφάνιση όγκων. Δεύτερον, η άσκηση, επηρεάζει το μεταβολισμό των οιστρογόνων, βελτιώνοντας την αναλογία καλών και κακών οιστρογόνων (αυτά που ευθύνονται για το αυξημένο ρίσκο του καρκίνου) κατά 25%. Σχετικές έρευνες έχουν, μάλιστα, δείξει πως όσο μεγαλύτερο είναι αυτό το ποσοστό, τόσο χαμηλότερος είναι και ο κίνδυνος. Τα παραπάνω στοιχεία ωστόσο, δεν υπονοούν σκληρή γυμναστική και εξοντωτικές προπονήσεις, καθώς αρκούν 2 ώρες περίπατου την εβδομάδα για να θωρακίσετε τον οργανισμό σας, όχι μόνο από τον καρκίνου του στήθους, αλλά και από ένα σωρό άλλες καταστάσεις.
Διερεύνηση του οικογενειακού σας ιστορικού: Ο καρκίνος του στήθους κατά ένα ποσοστό 5-10% είναι κληρονομικός, γι’ αυτό είναι καλό να έχετε γνώση για το ιστορικό στην οικογένεια των γονιών σας, πατέρα και μητέρας, ακόμα και για άλλους τύπους καρκίνου. Δεν αρκεί να γνωρίζετε το ιστορικό των συγγενών πρώτου βαθμού, καθώς σημαντικό ρόλο στη γενετική σας κατάσταση παίζουν και οι δευτέρου βαθμού συγγενείς. Εάν ο καρκίνος έχει πλήξει πολλές φορές την οικογένειά σας, είναι πιθανό να έχετε κι εσείς κάποια μετάλλαξη γονιδίου, που να αυξάνει τις πιθανότητες να αναπτύξετε κι εσείς καρκίνο. Ένα ειδικός επί της γενετικής είναι αυτός που χρειάζεστε, σε αυτή την περίπτωση, που θα σας ενημερώσει και συμβουλεύσει για τους τρόπους «προφύλαξης» σας από αυτό το προβληματικό γονίδιο.
Μικρότερη έκθεσή σας στην ακτινοβολία: Η ακτινοβολία που μπορεί να προκαλέσει μετάλλαξη στα κύτταρα του DNA είναι την ίδια στιγμή η ακτινοβολία που μπορεί να διαγνώσει κάποια ασθένεια και τον ίδιο τον καρκίνο. Προσπαθείτε λοιπόν, να αποφεύγετε στο μέτρο του δυνατού την έκθεση σε ακτινοβολία, αλλά μόνο στο μέτρο του δυνατού και στο πλαίσιο που δεν θα εμποδίσει τη διάγνωση κάποιας ασθένειας. Οι ακτινογραφίες είναι σημαντικό κομμάτι της ιατρικής διάγνωσης, αλλά αν έχετε αμφιβολίες για το αν χρειάζεται όντως η διεξαγωγή τους, απλά πάρτε και μια δεύτερη γνώμη, πριν αποκλείσετε τελείως το ενδεχόμενο.
Όχι στην υπερβολική πρόσληψη ορμονών: Η μακροχρόνια χρήση ορμονοθεραπείας αυξάνει κατά 24% τις πιθανότητες του καρκίνου του μαστού. Η λήψη ορμονών, ωστόσο, είναι πολλές φορές απαραίτητη και αν το ρίσκο του καρκίνου είναι σε χαμηλά επίπεδα, τότε δεν υπάρχει λόγος να κόψετε τις ορμόνες σας. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας και ιδανικά καταλήξτε στη μικρότερη δυνατή δόση και το μικρότερο δυνατό χρονικό διάστημα. Πριν, ακόμα, κάνετε οποιαδήποτε κίνηση, ζυγίστε το ρίσκο του καρκίνου με την επιλογή μιας καλύτερης ποιότητας ζωής που προσφέρει η ορμονοθεραπεία και πάρτε τις αποφάσεις σας. Σε κάθε περίπτωση, φροντίστε να γίνεται επαναξιολόγηση της ανάγκης σας για ορμόνες κάθε 6 μήνες και εκ νέου δοσολογία ή ιδανικότερα αναζήτηση εναλλακτικών θεραπειών.
Ναι στον θηλασμό: Οι γυναίκες που θηλάζουν τους πρώτους 6 μήνες, ρίχνουν το ρίσκο εμφάνισης του καρκίνου κατά 10%, συγκριτικά με όσες δεν το κάνουν. Ο λόγος είναι επειδή, κατά τη διάρκεια του θηλασμού, η περίοδος διακόπτεται, οπότε περιορίζεται η παραγωγή των οιστρογόνων στο σώμα, τα οποία σχετίζονται με το αυξημένο ρίσκο του καρκίνου του μαστού. Ο θηλασμός, λοιπόν, πια δε θεωρείται μόνο καλός για τα μωρά, αλλά και για τις μητέρες.
Ισορροπημένη διατροφή: Έρευνα του πανεπιστημίου του Harvard έδειξε πως οι γυναίκες με τα υψηλότερα ποσοστά καροτενοειδών στο αίμα τους, είχαν 19% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο του στήθους, από εκείνες με τα χαμηλότερα ποσοστά. Τα καροτενοειδή τα βρίσκουμε στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, τα καρότα και τις κόκκινες πιπεριές. Άλλα φυτοθρεπτικά στοιχεία που προστατεύουν από τον καρκίνο είναι η σουλφοραφάνη, που βρίσκεται στα σταυρανθή και το λυκοπένιο, που δίνει το κόκκινο χρώμα στις ντομάτες. Τρώτε καθημερινά 5 ή περισσότερες μικρομερίδες λαχανικών ή φρούτων και αποφεύγετε, τις επεξεργασμένες τροφές του εμπορίου, το κόκκινο κρέας και προτιμάτε πάντα ολικής άλεσης προϊόντα και όχι παραπάνω από ένα ποτήρι αλκοόλ την ημέρα. Η σωστή διατροφή πρέπει να είναι τρόπος ζωής και τα αποτελέσματα αυτής δεν αφορούν μόνο την υγεία τους στήθους σας, αλλά του συνόλου του οργανισμού σας.
Πρόληψη για έγκαιρη διάγνωση: Η πρόληψη είναι η αποτελεσματικότερη θεραπεία. Η γενική οδηγία προτείνει μαστογραφία ανά 1-2 χρόνια μετά τα 50 ή τα 40, και αυτό αν δεν έχετε κάποιο σχετικό ιστορικό καρκίνου στην οικογένεια. Έχετε ακόμα πάντα επίγνωση της αίσθησης του στήθους σας και μέσω της μηνιαίας ψηλάφησης φροντίζετε να προλαβαίνετε τυχόν ανωμαλίες στην υφή ή την εμφάνιση του. Η τακτική σας επίσκεψη στο γυναικολόγο συμβάλλει στην έγκαιρη διάγνωση, ενώ καλό είναι να τον συμβουλευτείτε και για την αναγκαιότητα ακτινογραφιών, καθώς και για την κατάλληλη ηλικία να τις ξεκινήσετε.
Προληπτική μαστεκτομή: Οι γυναίκες που έχουν ιστορικό καρκίνου στην οικογένειά τους και έχουν διαγνωσθεί με το μεταλλαγμένο γονίδιο που ευθύνεται για τον καρκίνο, έχουν μεν τη δυνατότητα της προληπτικής μαστεκτομής, όπως επέλεξε και διάσημη ηθοποιός του Hollywood, αλλά αυτή δεν είναι η μοναδική τους επιλογή. Η εξαμηνιαία εξέταση και μαστογραφία, είναι αρκετή για να προλάβει τυχόν κακές εξελίξεις, ενώ πάντα υπάρχει η ευχέρεια του να αλλάξετε προς το καλύτερο τον τρόπο ζωής και διατροφής σας. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας και απευθυνθείτε σε συλλόγους που ειδικεύονται σε τέτοιες περιπτώσεις, καθώς οι μαρτυρίες γυναικών που έχουν βρεθεί σε παρόμοια θέση με τη δική σας πριν από εσάς είναι πάντα βοηθητικές.

Αναζήτηση

like us on facebook

Πρωτοσέλιδα


Google translate

enfrdeitptrues

PATMOS RADIO 91

Δείτε επίσης

patmosnewsbanner01

dimotikos

Μέλος του

aegeanmedia

editorial2ed

banner2019

rent KATERINA WEB

H MAGEIA WEB 2s

rent KATERINA WEB

keridis-sima

patmosmonastery

Έντυπα

1111

Copyright Warning

copyscape-banner-white-160x56
Protected by Copyscape

Η αναπαραγωγή / αναδημοσίευση άρθρου ή περιεχομένου είναι ευπρόσδεκτη εάν συνοδεύεται με το hyperlink www.patmostimes.gr