patmosweb330

elin330

aegeanlab

Life Style

15 Χρόνια Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής

FEST 3H SYNAVLIAΗ αυλαία του 15ου Φεστιβάλ Θρησκευτικής μουσικής θα ανοίξει στις 27 του μήνα με συναυλία βυζαντινής και παραδοσιακής μουσικής.

Ο Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, η Χορωδία Δομέστικοι Δράμας, σύνολο λαϊκών οργάνων και το Λύκειο Ελληνίδων Δράμας θα παρουσιάσουν μελοποιημένα αποσπάσματα από το έργο «Αποκάλυψη του Ιωάννου» με ερμηνευτή τον άρχοντα πρωτοψάλτη Χαρίλαο Ταλιαδώρο, αλλά και ιστορικά παραδοσιακά τραγούδια, θρησκευτικού περιεχομένου και κομμάτια της ξενιτιάς και της προσφυγιάς.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα 28 Αυγούστου υπό τη διεύθυνση του Αναΐτ Παπαγιάν, θα παρουσιαστεί ένα πρόγραμμα με θρησκευτικά χορωδιακά έργα Αρμένιων συνθετών
Στις 29 Αυγούστου θα παρουσιαστεί στο «Πάτμιον» η μουσικοθεατρική παράσταση για μικρούς και μεγάλους με τίτλο «Ο βασιλιάς τζίτζικας και η επανάσταση των μυρμηγκιών», σε σκηνοθεσία Γιώργου Χατζή.
30 Αυγούστου οι μονωδοί Χρύσα Μαλιαμάνη, Αρτεμις Μπόγρη και Βασίλης Καβάγιας, με τη συνοδεία του Δημήτρη Γιάκα στο πιάνο, θα ερμηνεύσουν έργα μεγάλων κλασικών συνθετών.
31 Αυγούστου η φημισμένη Χορωδία Ιερού Ναού Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου Θεσσαλονίκης, με Θρησκευτικά και έντεχνα τραγούδια σημαντικών Ελλήνων και ξένων δημιουργών ενώ ο καλλιτεχνικός διευθυντής της διοργάνωσης Αλκης Μπαλτάς θα διευθύνει την Ορχήστρα του Φεστιβάλ Πάτμου και μια ομάδα εξαίρετων σολίστ σε κλασικά έργα θρησκευτικής μουσικής των Χέντελ, Βιβάλντι, Αλμπινιόνι κ.ά