patmosweb330

elin330

aegeanlab

ΙΝ ΚΑΙ OUT

Με αταλάντευτη προσήλωση, η περιφερειακή αρχή εργάζεται για την υλοποίηση του εκτενούς δικτύου υδατοδρομίων στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου

ydatodromiaΕυρεία σύσκεψη στο γραφείο του Περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου, για την εξέταση της πορείας της διαδικασίας αδειοδότησή τους.

 

Με αντικείμενο την πορεία της πρωτοβουλίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την αδειοδότηση υδατοδρομίων στα νησιά της Περιφέρειας, ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα στο γραφείο του Περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου.

Παρά τους σκοπέλους και τα προσκόμματα που παρουσιάστηκαν στην πορεία υλοποίησης του έργου, η περιφερειακή αρχή συνεχίζει με αταλάντευτη προσήλωση, στο στόχο υλοποίησης ενός εκτενούς δικτύου υδατοδρομίων στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου.

Παρουσία όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών της Περιφέρειας και του τεχνικού συμβούλου για το ζήτημα αυτό, Ιωάννη Μπρα, εξετάστηκε η πορεία των σχετικών συμφωνιών που η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει συνάψει με τα κατά τόπους Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία, για την υλοποίηση του δικτύου υδατοδρομίων σε 26 νησιά, για τα οποία έχουν συναφθεί προγραμματικές συμφωνίες, αλλά και το αίτημα δύο νησιών, που ενώ είχαν προχωρήσει με δικές τους διαδικασίες στην αδειοδότηση των υδατοδρομίων τους, ζήτησαν από την Περιφέρεια τη συνδρομή της στο στάδιο της κατασκευής τους.

Συγκεκριμένα, τα νησιά Πάτμος και Ίος ζήτησαν από την Περιφέρεια να αναλάβει την υλοποίηση των υδατοδρομίων που μελετήθηκαν από αυτά και η περιφερειακή αρχή αποφάσισε να εισάγει το αίτημα ως θέμα στην προσεχή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, με θετική εισήγηση, προκειμένου να εξασφαλιστεί η κατασκευή του μέγιστου αριθμού υδατοδρομίων στη νησιωτική Ελλάδα.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα υδατοδρόμια, σε 6 από αυτά η διαδικασία κατάθεσης του φακέλου αδειοδότησης βρίσκεται στο τελικό στάδιο και εκτιμάται ότι το πρώτο τρίμηνο του 2018 θα έχει ολοκληρωθεί, οπότε ο φάκελος θα κατατεθεί αρμοδίως για την τελική αδειοδότησή τους. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα υδατοδρόμια Καλύμνου, Λέρου, Λειψών, Νάξου, Σύρου και Αμοργού.