patmosweb330

elin330

aegeanlab

ΙΝ ΚΑΙ OUT

Ξεχάστε αυτά που ξέρατε για την παραλία Λιβάδι Γερανού. Μετακόμισε.

GERANOS HMEROLOGIO DHMOU

  ΦΩΤΌ: Η παραλία Λιβάδι Γερανού όπως είναι στο ημερολόγιο 2018 του Δήμου Πάτμου

Η παραλία Λιβάδι  Γερανού αγαπητοί αναγνώστες σύμφωνα με το ημερολόγιο του Δήμου για το 2018 μετακόμισε ή για κάποιους άλλους εξαφανίστηκε από την περιοχή. Όπως το δει κανείς. Σίγουρο  είναι ότι δεν είναι εκεί που ξέραμε, ούτε όπως την  ξέραμε. 


LIVADI GERANOS 2Φωτό:  Η Πραγματική Παραλία Λιβάδι Γερανού

Η παραλία Λιβάδι  Γερανού δεν είναι η υπέροχη μεγάλη παραλία, με τα αλμιρίκια κατά μήκος της παραλίας που σκιάζουν με το πλούσιο φύλλωμα τους. Δεν είναι η παραλία με την πεντακάθαρη και καταγάλανη θάλασσα που είναι γεμάτη σκάφη, βάρκες και θαλαμηγούς ιδιαίτερα Ιούλιο και Αύγουστο και  η μεγάλη   παραλία που την Άνοιξη στην πίσω προέκταση της γεμίζει ορχιδέες. Ξεχάστε την όπως την ξέρατε. Η παραλία Λιβάδι Γερανού σύμφωνα με το ημερολόγιο 2018 του Δήμου Πάτμου είναι ένα νησάκι πετρώδες  με  ένα  ξωκκλήσι που δεν έχει παραλία.  Και δεν είναι άλλο από τον άη Γιώργη απέναντι από την πραγματική παραλία..

LIVADI GERANOS

Φωτό:  Η πραγματική παραλία Λιβάδι Γερανού

GERANOS

Φωτό:  Η πραγματική παραλία Λιβάδι Γερανού

Το σημαντικό αυτό λάθος έρχεται να προστεθεί στην άλλη γκάφα του ημερολογίου 2015 (με άλλη πρόεδρο τουριστικής επιτροπής) που στη φωτογραφία το παρεκλήσι της Αγίας Άννας ήταν το Ιερό Σπήλαιο της Αποκάλυψης και έγραφε: «Το 95μ.χ. ο εξόριστος στην Πάτμο Ευαγγελιστής Ιωάννης ο Θεολόγος βρισκόμενος στην Σπηλιά της Αγίας Άννας, συγγράφει την Αποκάλυψη όπως και ο ίδιος μαρτυρεί στην αρχή του εν λόγω ιερού κειμένου: «Εγενόμην εν τη νήσω τη καλουμένη Πάτμω». Και δεν ήταν μόνο αυτά.
Τότε το 2015 ένα από τα μεγαλύτερα μνημεία της Ορθοδοξίας το Ιερό Σπήλαιο της Αποκάλυψης μετακόμισε στη Σπηλιά (παρεκκλήσι) της Αγίας Άννας.
Το ίδιο συμβαίνει και στο ημερολόγιο του 2018 με την παραλία Λιβάδι Γερανού.
Θα μου πείτε, όπως είπε και ο πρόεδρος της τουριστικής επιτροπής «εντάξει και να γίνανε ένα δυο λάθη, τι έγινε. Είναι η θέα από το λιβάδι Γερανού το νησάκι. Και δεν ξέρετε πόσες μέρες φάγαμε για να το διορθώνουμε και τι  πήγαινε έλα κάναμε».
Να υπογραμμίσουμε όμως ότι το αποτέλεσμα μετράει. Το ημερολόγιο δεν το δίνει δώρο ο Δήμος μόνο στους δημότες του και στους φίλους της Πάτμου. Το μοιράζει στις εκθέσεις. Είναι ένα εργαλείο προωθητικό που χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Λάθη πάντα γίνονται, αλλά τόσο κραυγαλέα και σοβαρά δεν πρέπει να γίνονται. Υπήρχε μία επιτροπή η οποία παρακολουθούσε την πορεία του ημερολογίου και έκανε τις διορθώσεις. Αλήθεια πως λειτούργισε;
Τέλος. Είμαστε πεπεισμένοι, ότι, όπως το 2015 το ημερολόγιο δεν αποσύρθηκε αλλά κυκλοφόρησε σαν δώρο στις official τσάντες του Δήμου Πάτμου σε όλες τις εκδηλώσεις και σε όλες τις εκθέσεις, παραποιώντας την ιστορία χωρίς να ερυθριάσει κανείς, έτσι θα κυκλοφορήσει και του 2018.
Σιγά βρε αδελφέ τι κι αν το Ιερό Σπήλαιο και το Λιβάδι του Γερανού μετακόμισαν αλλού… αυτά θα κοιτάμε τώρα;

Αξίζει να αναφέρουμε επίσης  ότι  τουριστικός οδηγός που στο χάρτη της Χώρας  αναφέρει  ότι υπάρχουν αστυνομικό τμήμα και κατάστημα ΟΤΕ  ενώ δεν υπάρχουν,  τοποθετείται στην officιal  τσάντα του Δήμου που προσφέρεται σε επισήμους, αξιωματούχους και σε εκδηλώσεις.  Αυτό   αποδεικνύει,  ότι ο Δήμος δεν δείχνει την δέουσα  και ουσιαστική επιμέλεια  για τον τουρισμό.   

Το δημοσίευμα για το Ιερό Σπήλαιο http://www.patmostimes.gr/category/tourismos/9312-apoklyp