patmosweb330

elin330

aegeanlab

Highlights

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΟΥ Π.Π.Ι. ΛΕΙΨΩΝ

IATREIO LEIPSONΟ Δήμος και οι κάτοικοι των Λειψών ευχαριστούν θερμά το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και ιδιαίτερα τον Αν. Υπουργό κο Βίτσα για τη στελέχωση του ΠΠΙ Λειψών με οπλίτη γιατρό. Ύστερα απ την επίσκεψή μου στο γραφείο του, είχε δεσμευτεί προσωπικά και τελικά ικανοποίησε το πολύ σημαντικό αίτημα μας για μόνιμο γιατρό.


Ο οπλίτης γιατρός θα έχει όλες τις αρμοδιότητες ενός αγροτικού και θα καλύψει το κενό όσο διαρκεί η θητεία του (7 μήνες), με δυνατότητα ολοκλήρωσης της θητείας του αγροτικού και μετά το πέρας της στρατιωτικής του θητείας (άλλους 5 μήνες).
Το προηγούμενο διάστημα, το Υπουργείο Υγείας και η 2η ΥΠΕ συνεργάστηκαν με το Υπ. Άμυνας ώστε να κατατεθεί και ψηφιστεί ο σχετικός νόμος (ν.4361/2016, αρθ 8) που δίνει τη δυνατότητα στους γιατρούς να κάνουν το αγροτικό τους, παράλληλα με τη στρατιωτική τους θητεία, σε ιατρεία που οι θέσεις των αγροτικών ιατρών έμεναν κενές για πολλά χρόνια.
Η επιμονή και η συνεχής προσπάθεια μας με συγκεκριμένες προτάσεις που καταθέσαμε στο παρελθόν, με επιστολές αλλά και με απευθείας συναντήσεις με δύο Υπουργούς Υγείας (Κουρουμπλής, Ξανθός) ανταμείφθηκαν.
Οφείλουμε να συγχαρούμε και τα δύο Υπουργεία για τον ρεαλισμό που επέδειξαν και ο οποίος έφερε αυτό το θετικότατο αποτέλεσμα, σε μια περίοδο που το πρόβλημα έμοιαζε άλυτο.
Το συγκεκριμένο παράδειγμα είναι η τρανή απόδειξη ότι η νησιωτικότητα απαιτεί ειδικές πολιτικές και ότι όταν αυτές εφαρμόζονται, τότε και μόνον τότε λύνονται τα προβλήματα και προκύπτουν αίσια αποτελέσματα. Η ιδιαιτερότητα των μικρών νησιών, πέραν της νομικής κατοχύρωσης θα πρέπει να εμπεδωθεί απ όλους τους φορείς που έχουν κανονιστικές αρμοδιότητες για να πάψει η οριζόντια αντιμετώπιση η οποία εκ των πραγμάτων οδηγεί σε ανισότητες.
Θεωρούμε ότι όσο αυστηρή είναι η κριτική μας σε άλλα ζητήματα τόσο θα πρέπει να αναγνωρίζουμε ότι καλό συμβαίνει ως απόρροια συγκεκριμένων πρωτοβουλιών και αποφάσεων, υπηρετώντας πάντα την αλήθεια και το κοινό συμφέρον, απαλλαγμένοι από κάθε είδους δεσμεύσεις ή ιδιοτέλεια.