patmosweb330

elin330

aegeanlab

Ακούστηκαν

Πέντε νησιά της Δωδεκανήσου στα 19 καλύτερα ελληνικά, σύμφωνα με την Τelegraph

patmos monasthriΗ βρετανική εφημερίδα Telegraph δημοσίευσε τη λίστα με τα 19 καλύτερα νησιά της Ελλάδας.

Κάθε επιλογή βασίζεται στις ιδιαιτερότητες που διαθέτει το κάθε νησί, είτε είναι η ιστορία του, οι παραλίες, το φαγητό, η αρχιτεκτονική ή τα ξενοδοχεία του.

Πάτμος

Η Πάτμος, το νησί της Αποκάλυψης ή Ιερουσαλήμ του Αιγαίου, όπως διεθνώς αποκαλείται, αποτελεί έναν μοναδικό προορισμό. Το νησί αυτό κερδίζει τους επισκέπτες του με την γαλήνια μυστηριακή ατμόσφαιρα του και το ιδιαίτερο φως που εκπέμπει.

Λευκάδα

Oι μεγάλοι κόλποι της και οι θυελλώδεις άνεμοι προσελκύουν χιλιάδες ιστιοπλόους ανά τον κόσμο.Το νησί αποτελεί ολόκληρο ένα φυσικό αξιοθέατο με παραθαλάσσιους οικισμούς αλλά και ορεινά χωριά, κτισμένα μέσα στην καταπράσινη φύση

Ρόδος

H Ρόδος προσφέρει στους επισκέπτες της ένα ταξίδι στο παρελθόν, διασκέδαση μέχρι το πρωί, κοσμοπολίτικα θέρετρα και όμορφες απομονωμένες παραλίες.

Λέσβος

Το νησί είναι γνωστό για τις πανέμορφες παραλίες του και τα εκπληκτικά εστιατόριά του. Φημίζεται για το ούζο της και τους ντόπιους μεζέδες που το συνοδεύουν. Τα γραφικά σοκάκια της και το απολιθωμένο δάσος στο Σιγρί αποτελούν αναμφίβολα πόλο έλξης για τους τουρίστες.

Νίσυρος

Η Νίσυρος βρίσκεται ανάμεσα σε Κω, Τήλο και Αστυπάλαια. Το νησί είναι στην ουσία ένα ηφαίστειο και το σχήμα του είναι σχεδόν σφαιρικό.

Σαντορίνη

Είναι γνωστή για τα ηφαίστειά της, που είναι τα νεότερα ηφαίστεια της Ελλάδας και από τα πιο ενεργά της Ευρώπης.Η μοναδικότητα της Σαντορίνης έγκειται αναμφισβήτητα στην Καλντέρα, μια “λεκάνη” ύψους 300 μέτρων με απότομες γκριζοκόκκινες και καφετιές πλαγιές. Η πανοραμική θέα της και το ηλιοβασίλεμα είναι πραγματικά ανεκτίμητα.

Σκόπελος

Ξεχωρίζει για τις πολύ καλές τουριστικές υποδομές της που διατηρούν ταυτόχρονα τον παραδοσιακό χαρακτήρα τους. Την παράσταση κλέβουν τα στενά σοκάκια της από τα οποία «ξεφυτρώνουν» μικρές εκκλησίες.

Κάρπαθος

Η Κάρπαθος βρίσκεται στη μέση του Καρπάθιου Πελάγους μεταξύ Ρόδου και Κρήτης.Η όψη του νησιού είναι επί το πλείστον βραχώδης. Το ενδιαφέρον των τουριστών συγκεντρώνουν μια σειρά από παραλίες και τα χαρακτηριστικά ταβερνάκια που προσφέρουν στον καθένα την ξεχωριστή εμπειρία των γεύσεων του νησιού.

Σκύρος

Η Σκύρος είναι το πιο απομακρυσμένο νησί των βόρειων Σποράδων. Θεωρείται ιδανικός προορισμός για όσους θέλουν να να απολαύσουν την ήσυχη ζωή της και τις διάφορες δραστηριότητες και εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα ανά περιόδους σε αυτήν.

Σύμη

Διαθέτει ένα από τα ομορφότερα λιμάνια της χώρας και αποτελεί πόλο έλξης για φωτογράφους ανά τον κόσμο. Τα πολύχρωμα σπιτάκια της, τα μπαράκια, οι ταβέρνες και οι μικροσκοπικές παραλίες της προσελκύουν χιλιάδες τουρίστες.

Άνδρος

Η Άνδρος είναι το βορειότερο νησί των Κυκλάδων.Το νησί έχει πλούσιες γεωγραφικές αντιθέσεις και συνδυάζει το ξερό κυκλαδίτικο τοπίο με την πλούσια βλάστηση και τα άφθονα νερά.

Ύδρα

Το νησί όπου γυρίστηκε η ταινία «Το Παιδί και το Δελφίνι» με τη Σοφία Λόρεν. Ακόμη και σήμερα η Ύδρα έχει έντονη καλλιτεχνική κίνηση και κάθε καλοκαίρι πραγματοποιούνται σε αυτήν μια σειρά από εκθέσεις.

Κουφονήσια

Τα Κουφονήσια αποτελούνται από δύο νησίδες, το Άνω και Κάτω Κουφονήσι, και ανήκουν στο σύμπλεγμα των Μικρών Ανατολικών Κυκλάδων. Οι παραδεισένιες παραλίες περιλούζουν το νησί με εξωτικά χρώματα. Στο Άνω Κουφονήσι βρίσκονται όλες οι ξενοδοχειακές δομές, ενώ στο Κάτω βρίσκεται μία και μοναδική ταβέρνα.

Κεφαλονιά

Athanasios Gioumpasis via Getty Images

Το νησί που περιτριγυρίζεται από τα σμαραγδένια νερά του Ιονίου Πελάγους κερδίζει τις εντυπώσεις με τις εκπληκτικές παραλίες του. Είναι επίσης γνωστό για το πολύ καλό κρασί της!

Κρήτη

Πέρα από τα πανέμορφα αξιοθέατά της, όπως το παλάτι της Κνωσού η Κρήτη είναι γνωστή για το πολύ καλό φαγητό της. Σε αυτήν παράγονται κάθε λογής τρόφιμα για όλα τα γούστα και οι κάτοικοί της είναι φιλόξενοι και «ζεστοί» άνθρωποι.

Mύκονος

Tα περισσότερα ξενοδοχεία στην Ελλάδα χαρακτηρίζονται συχνά ως παραδοσιακά. Δεν ισχύει το ίδιο και για τη Μύκονο η οποία φημίζεται για τα εκσυγχρονισμένα κτίριά της και την κοσμοπολίτικη ζωή της.

Δήλος

Η Δήλος είναι γνωστή ως η γενέτειρα του θεού Απόλλωνα, εξ ου και η επωνυμία του Δήλιος. Τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί σε σπουδαίο θρησκευτικό και εμπορικό κέντρο. Η Δήλος ανακηρύχθηκε το 1990 Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO.

Κέρκυρα

Γνωστή για τις μαγευτικές παραλίες της και τις πολλές επιλογές που προσφέρει στους επισκέπτες της. Όσοι την έχουν επισκεφτεί αναφέρουν συχνά ότι ένιωσαν σαν να ταξίδευσαν σε πολλά και διαφορετικά νησιά ταυτόχρονα. Τα επίσης φημισμένα ξενοδοχεία της ενδείκνυνται για οικογενειακές διακοπές.

Ζάκυνθος

Το ναυάγιο της Ζακύνθου ίσως αποτελεί μία από τις διασημότερες παραλίες της χώρας. Βρίσκεται στα βορειοδυτικά του νησιού. Η παλιά της ονομασία ήταν Άγιος Γεώργιος. Το σημερινό της όνομα Ναυάγιο το οφείλει σε ένα πραγματικό Ναυάγιο, που συνέβη το 1983.

Πηγή :http://www.rodiaki.gr/article/361415/pente-nhsia-ths-dwdekanhsoy-sta-19-kalytera-ellhnika-symfwna-me-thn-telegraph