patmosweb330

elin330

aegeanlab

Ακούστηκαν

ΟΙ ΟΙΝΟΙ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ ΣΤΗ DETROP ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

DETROP3Οι θησαυροί της Ελληνικής γης έχουν την «τιμητική» τους στη Detrop – Oenos 2017. Σε αυτή τη μεγάλη διοργάνωση δεν ήταν δυνατόν να απέχουν τα «κρασιά των θεών» με τα χαρακτηριστικά μεθυστικά αρώματα: KRASIA SAMOSΟι ξηροί, ημίξηροι και γλυκείς οίνοι του Ενιαίου Οινοποιητικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Σάμου που συμμετέχουν με το STAND 63 στο ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 8, από 3 έως 6 Μαρτίου 2017 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.
Η ευεργετική επίδραση της καλοκαιρινής Αιγαιοπελαγίτικης αύρας, βοηθά το χαρισματικό μοσχάτο μικρόρωγοσταφύλι της Σάμου που φύεται σε ορεινές κυρίως αναβαθμίδες, να δίνει απλόχερα ένα κρασί με έντονα στοιχεία. Στη μύτη ξεχωρίζουν για την έντασή τους,αρώματα ανθέων και φρούτων. Στο στόμα, ανάλογα με την ετικέτα, κυριαρχούν υπέροχες φρουτώδεις αποχρώσεις που παραπέμπουν σε καραμελένιες λιχουδιές ως και τη λαχταριστή ευωδιά της σταφίδας και των αμυγδαλωτών, τον καπνό ή και το λιβάνι. Κατακλύζουν τη γεύση μας με μια αναπάντεχη φρεσκάδα, που τους εξασφαλίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στο τραπέζι, τη διασκέδαση, τη γιορτινή ανάπαυλα, τη ζωή μας! Συντίθεται έτσι ένα άκρως αρμονικό οινογευστικόσύνολο, που μένει αξέχαστο σε όποιον το δοκιμάσει.
Η Detrop –Oenos2017 στοχεύεικαι φέτος να καταγράψει τον εγχώριο και διεθνή «παλμό» του κλάδου τροφίμων-ποτών προσελκύοντας το ενδιαφέρον των εμπορικών επισκεπτών, οι οποίοι αναμένεται να ξεπεράσουν τους 300! Προέρχονται από Αμερική, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Ιταλία, Καναδά, Ολλανδία, Ρωσία, Σουηδία, Σαουδική Αραβία, Αίγυπτο, Ντουμπάι, Ινδία και φυσικά από όλες τις Βαλκανικές χώρες, ενώ οι προκαθορισμένες επιχειρηματικές συναντήσεις εμφανίζονται να ξεπερνούν τις 5.500.
Οι δύο εκθέσεις πλαισιώνονται από καινοτόμες παράλληλες εκδηλώσεις με αναδυόμενα θεματικά εστιατόρια υπό την επιμέλεια έμπειρων chefs, με πρωτότυπη βιτρίνα «It’sAllNew» η οποία θα φιλοξενεί και βραβεύει προϊόντα που κυκλοφόρησαν στην αγορά τα τελευταία δυο χρόνια αλλά καιτο ειδικά διαμορφωμένο «Cheese&Wine» όπου αξιοπρόσεκτοισυνδυασμοί κρασιών και τυριών θα προκαλέσουν το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων επαγγελματιών, μέσα από ένα αίσθημα υψηλής γευστικής απόλαυσης.